Valg af bluetooth højtaler – hvad skal jeg være opmærksom på?

bluetooth højtaler test

Bluetooth højtaleren er den perfekte mulighed for at have musik med på farten. Når du skal hygge derhjemme i stuen, når du tager hjem til din veninde, eller når alle kammeraterne skal på tur i parken eller på stranden. Bluetooth højtaleren tilbyder musik, hvor end du er – det kræver blot, at du har en mobil enhed, som du kan tilslutte højtaleren via bluetooth, hvor du altså afspiller musikken fra.

Det er rigtigt smart, men det heller ikke helt let at skulle vælge en bluetooth højtaler. Denne guide vil kort dække over betydningen af watt og højtalernes størrelse for lydstyrken – det er nemlig relevant at have disse overvejelser med.

bluetooth højtaler test

Watts betydning for lydstyrke

Watt er et alment kendt begreb, som bruges i flæng til at beskrive højtalere – men hvad betyder det egentligt? Watt er egentligt et begreb, som beskriver, hvor højt en højtaler kan spille, uden at lyden forvrænges. Derfor skal man særligt overveje, hvad man skal bruge sin højtaler til, før man køber udelukkende efter watt.

Skal man have sin bluetooth højtaler med til fester, skal man have flere watt, end hvis man regner med at bruge højtaleren derhjemme i selskab med sig selv eller få andre mennesker. Roomox Bluetooth højtaler har for eksempel to 8 watt basenheder, og to 3 watts højtalerenheder, som giver rigtigt god lyd – både udendørs og indendørs. Dette kan du bruge som reference, når du vælger mellem bluetooth højtalere og watt.

Størrelse og lydstyrke

Rent fysisk er der visse begrænsninger for lydstyrken – begrænsninger, som sættes af højtalerens størrelse. Du skal derfor overveje at anskaffe dig en højtaler af en vis størrelse, hvis du skal spille musik for større forsamlinger end dig selv og en kammerat. Det er dog særdeles vigtigt at notere sig, at størrelsen slet ikke er altafgørende. Som ovennævnt betyder watt også meget for lydstyrkens øvre grænse, og en stor højtaler med få watt kan altså ikke levere en god og fyldig lyd – derfor skal du finde en god balancegang her indenfor, hvor du sørger for at få det bedste af begge verdener.

About the author

Written by Dengladeanmelder

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".