Våbenskab til luftgevær

Hvis du skal have lov til det, er vi nødt til at have nogle aftaler på plads først, sagde jeg med fasthed i stemmen til Johan, vores søn på 13 år. Baggrunden var, at Johan gerne ville have lov til at skyde til måls mod en skydeskive ude i haven, og jeg var parat til at gå med til det, fordi vi har mulighed for nemt at indrette en egentlig skydebane langs med ydermuren på vores udhus og carport, der er bygget i forlængelse af hinanden.

Det var en oprydning i kælderen, der satte gang i Johans fantasier. I det våbenskab fra SIE-HUNTING, jeg brugte den gang, jeg gik på jagt, fandt vi to luftgeværer, som jeg ikke havde skilt mig af med, da jeg opgav at være jæger mere. De er begge to af typen med en kaliber på 4,5 millimeter, som ikke kræver våbentilladelse, så dem havde jeg ladet hænge i skabet.

Jeg havde faktisk glemt alt om deres eksistens, fordi jeg ikke har åbnet det skab i mange år. Det en af dem er et ældgammelt Diana luftgevær, som jeg har haft lige siden min konfirmation, da jeg begyndte at interessere mig lidt for skydning. Det andet er et noget bedre Gamo luftgevær, som jeg i sin tid købte for netop at have et våben til at holde mine skydefærdigheder i live udenfor jagtsæsonen.

Nu har jeg indskærpet overfor Johan, at der kun må skydes, når hans mor eller jeg er hjemme, og i øvrigt opbevarer jeg luftgeværerne i det aflåste våbenskab.

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".