Rulleskøjter og løbehjul – alternativ for seje skatere

Skateboards har altid været et populært stykke legetøj de sidste mange år, især blandt teenagedrenge. At være skater er mere end leg, det er også livsstil med tøj, musik og udseende. Men skateruniverset har med tiden udviklet sig og er vokset med og til andre køretøjer end skateboardet. To af de mest populære eksempler på dette er rulleskøjter og løbehjul. To stykker legetøj, der har været der i mange år, men som først senere har udviklet fra legetøj til mindre børn og til seje teenage-rekvisitter.

Rulleskøjter og løbehjul i gamle dage

Rulleskøjter var før i tiden noget mindre børn kunne bruge som et alternativ til isskøjter, når vejret ikke lige var til frosne søer og gadekær. Løbehjul var små træplader med hjul og håndtag, som var et skridt på vejen til at lære at cykle.

Forskellige slags rulleskøjter og løbehjul

I dag er rulleskøjter populære i både inliner-versionen, som mange voksne bruger til motion og transport og i side-by-side-versionen der bruges til at lave tricks med. Begge bruges også på ramper, hvor de cool skaterdrenge og piger udfører drabelig hop og tricks på skaterramper. Løbehjulet fås i den kendte sammenklappelige aluminiumsversion, som pludselig oversvømmede bybilledet for år tilbage og som bruges som både legetøj og transportmiddel. Men det fås også i en speciel udformet art, kaldet trick løbehjul. Dette er formstøbt og meget mere solidt og hårdført bygget, så det kan klare de vilde ture på ramper, trapper og betonkanter.

Skal det være rulleskøjter eller løbehjul?

Om man er mest til rulleskøjter eller løbehjul er nok en smags sag og handler om personlig stil og temperament. Den største forskel på de to er, at rulleskøjterne er spændt fast på ens fødder og kræver en lidt anden teknik end løbehjulene. Men ser man på de tricks der bliver lavet på begge – og på skateboards – så minder de egentlig en del om hinanden.

www.rollers.dk kan du shoppe både rulleskøjter og løbehjul – der er noget for enhver smag og stil.

About the author

Written by Janni

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".