Møde i musikbutikken

Det var et hyggeligt, tilfældigt møde, jeg havde i går, da jeg var på et besøg i byens store musikforretning, hvor jeg i parentes bemærket aldrig har været før, da jeg ikke er aktiv musikudøver, selv om jeg nyder næsten alle de forskellige musikgenrer.

Jeg var kørt ind til forretningen for at se på en spansk guitar, som vores voksne søn længe har ønsket sig, men som han i sin situation som studerende ikke har råd til at købe selv. Han havde fortalt mig om guitarens fabrikat og modelnavn, så det blev en hurtig handel.

Mens jeg stod og betalte for guitaren, fik jeg øje på en gammel skolekammerat, som jeg et par gange har set på fjernsynet, idet han er en meget kendt musiker, som i øvrigt spiller flere forskellige instrumenter – dog violin som første prioritet.

Vi faldt i snak, og han fortalte, at han var på jagt efter et USB lydkort af et bestemt mærke. Han kunne vist se på mig, at jeg ikke anede, hvad sådan et skal bruges til, så han forklarede, at han skulle bruge sådan et lydkort til at lagre musik på og så efterfølgende analysere musikken på sin computer, som lydkortet skal tilsluttes.

Han fortalte, at en stor del af hans arbejde består i at sidde med sine høretelefoner på hovedet og lytte til sin egen og ensemblets musik for hele tiden at kunne optimere deres indspilninger. Det var lidt overraskende for mig, for jeg har ikke tidligere forbundet kammermusik med moderne og avanceret elektronik.

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".