Loppemiddel til hund og kat

Sommer er sat ind, det betyder at der er øget tindens til tæger og lopper. Det er de 2 værste plager for hunde og katte, hvis dyrene ikke modtager den rigtige betaling kan det nemlig ende mig at koste dit kæledyr livet.

Loppe er en lande plage der faktisk er her året rundt, grunden til at vi ser en øget tindens om sommeren er at vi bevæger os mere ude end vi gør om vinteren, for der er lopperne der faktisk også. Lopper bor på deres værts dyr, her ligger de så æg i pelsen. Når hunden eller katten så bevæger sig så drysser æggene af og lander i omgivelserne. Æggene er meget glatte og det er mening af de skal falde af dyret.

Når de er landet i omgivelserne udklækkes de og loppe larverne kommer til verden. Her lever de af alt muligt andet end blod fra dyr. Det er første senere efter at larven er udklækket at lopperne bliver nogen blodtørstige væsner der faktisk kan suge så meget blod at hund eller kat ender med blodmangel og kan dø af det. Det kræver dog rigtig mange lopper, og det senarie opstår kun hvis du ikke behandler.

Udover risikoen for død, så er lopper en stor gene for hunden, de klør og genere hunden hud. Det alene er grund nok til at behandle med loppemiddel.

Tæger også kaldet floater kan være smittebærer af en meget farlig virus, den er faktisk både farlig for mennesker og dyr. I starten vil den lamme hunden eller katten og senere hen vil dyret dø. Tæger lever ligesom lopperne af blod, og hvis man ikke fjerner eller behandler imod tæger, så kan det ligesom ved lopper ende med at værts dyret dør af blodmangel.

Hvis du har en kattelem så skal du være særlig opmærksom på at den udgør øget risiko for lopper og tæger i hjemmet!

About the author

Written by Lars

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".