Lånemarkedet vokser

Selvom markedet for udlån i visse dele af banksektoren ser ud til at være vigende, er det dog langt fra tilfældet for de efterhånden meget populære online lån. Det fortæller Ruds Eskildsen, der til daglig arbejder med at skaffe danskerne de billigst mulige lånemuligheder via hjemmesiden https://weekend-lån.dk/billige-laan/, som er en portal, der samler de mest attraktive lånetilbud far anerkendte lånefirmaer på ét sted.

Nemmere online end i banken

Ruds beretter, at mange mennesker ganske enkelt ikke bryder sig om at involvere egen bank i beslutningen om at optage et mindre lån. Og for den sags skyld heller ikke de lidt større lån – for på hjemmesiden udbydes lån op til 250.000 kroner, og de går som varmt brød også.

Nogle kommer også til http://www.ugens-billig-laan.dk/ fordi de har fået afslag i banken på at låne penge til et for eksempel et forbrugsgode. Mange bankrådgivere er yderst forsigtige med udlån, og historier som for eksempel de seneste om Vestjysk Bank har ikke ligefrem gjort udlånerne mere risikovillige. Men et lånemarked næsten i stå er en effektiv bremse på en udvikling af samfundet.

Vil online lån overhale bankerne?

Nogle mener, at lån under 50.000 kroner efterhånden vil foregå online i størst grad. Det er en naturlig udvikling, og for bankerne vil det være en kærkommen mulighed for igen at skære i omkostningerne. Det kræver ganske enkelt færre ressourcer for en bank at behandle låneansøgninger via nettet.

Det er i øvrigt interessant at observere, at stort set ingen af de gamle og store banker overhovedet begiver sig af med det lukrative online lånemarked. Nogle mener, at det skyldes, at de vurderer, at risikoen er for høj, mens andre mener, at det skyldes, de ganske enkelt ikke følger med udviklingen. Personligt hælder jeg nok mest til det sidste.

 

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".