Kreatin piller eller kreatin pulver?

Når man beslutter sig for at bruge kreatin, så er der mange som er i tvivl om hvad der er bedst. Kreatin pulver eller kreatin piller? Dette emne vil vi se nærmere på i denne artikel.

Da kreatin kom på markedet i starten af 90’erne var der 3 forskellige typer af kreatin produkter. Der var kreatin kapsler, som indeholdte kreatin pulver. Der var det rene kreatin pulver. Og så var der en række flydende kreatin produkter. De flydende kreatin produkter er dog efterhånden forsvundet fra markedet, og med god grund. Man fandt nemlig senere hen ud af, at kreatin har en meget ringe stabilitet i flydende væske.

Når flydende kreatin produkter har stået på hylden igennem længere tid, så indeholder det ikke længere kreatin overhovedet. Det kreatin som engang var i væsken er simpelthen blevet nedbrudt.

Man ved faktisk hvor hurtigt kreatin nedbrydes i væske. Nedbrydningsraten af kreatin er nemlig ikke så høj, at man behøver bekymre sig om, at det kreatin man har blandet om morgenen, er væk om aftenen. Så hurtigt sker nedbrydningen af kreatin dog ikke. Den daglige nedbrydningsrate af kreatin ligger på cirka 2,3 % pr. dag i vandig opløsning ved stuetemperatur. I køleskab er nedbrydningsraten af kreatin endnu lavere. Så den dårlige stabilitet af kreatin i væske har ingen relevans for brugerne af kreatin. Men den har i høj grad relevans for de producenter som i sin tid solgte flydende produkter, som i værste fald stod på hylderne i mange måneder. Men som nævnt så sælges der praktisk talt ikke længere flydende kreatin produkter.

Så valget står mellem kreatin piller og kreatin pulver. Faktum er dog, at der ikke er nogen forskel på disse 2 kreatin produkter. Kreatin piller er kapsler som er blevet fyldt op med en passende mængde kreatin pulver. Kreatin piller er samtidig dyrere end kreatin pulver (Kilde: www.bodylab.dk). Så de fleste kreatin brugere får mest ud af at anvende kreatin pulver. Dermed ikke sagt, at kreatin piller ikke tjener noget formål. Der hvor kreatin piller kommer til sin ret, er hvis man kører en kreatin loading cyklus. Det kan være meget upraktisk at skulle have en bøtte kreatin med sig overalt, så man kan få sine 4. 5 eller 6 daglige doser af kreatin under kreatin loading cyklussen. Her er det mange gange lettere at have kapsler med rundt, som man hurtigt og let kan skylle ned med noget væske.

Så fordelen ved Bodylab.dk kreatin piller er helt klart bekvemmelighed. Hvis man gerne vil betale ekstra for at undgå bøvlet med at skulle blande sit kreatin pulver op i en væske, så er kreatin piller vejen frem. Vælger man den lineære model, hvor man tager den samme kreatin dosis hver dag, så er kreatin pulver dog nok vejen frem, da man i dette tilfælde kun har behov for at drikke en kreatin dosering dagligt.  Uanset hvad, så er både kreatin piller og kreatin pulver et fornuftigt valg, hvis man ønsker at prøve kræfter med et kreatin produkt. Det er simpelthen personlig præference.

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".