Kan man træne hjernen til at være positiv?

Det er et godt spørgsmål – og ville det ikke være fantastisk, hvis man kunne det? JO! Og det kan du faktisk. Du kender sikkert godt de mennesker, som har en negativ indgangsvinkel til alting ikke? Det er hårdt at være negativ hele tiden, og det tærer på dig. Måske så meget, at du har brug for psykologhjælp til at komme til at tænke på en anden måde.

En psykolog kan ofte hjælpe

Hvis du vil prøve at gøre noget selv, inden du måske får brug for psykologhjælp, er her nogle tips:

At lære dig selv at være mere positiv kan gøre en stor forskel på din lykkefølelse. Følelsen af taknemmelighed får dig faktisk til at opleve flere positive følelser samtidig med, at det formindsker risikoen for en depression, du er bedre tilpas og har bedre forhold til andre mennesker, og så styrker det også dit immunsystem.

Øvelser i at tænke positivt

Her er nogle øvelser, som gør dig bedre til at kultivere følelsen af taknemmelighed:

 

  • Når nogen gør noget godt for dig, så gør et stort nummer ud af at vise dem taknemmelighed. Ikke alene vil det få den anden person til at blive glad, men du vil også få det bedre af det.
  • Skriv ned i løbet af dagen alle de små og store ting, der gør dig glad. Når du kigger tilbage på dine notater fra dagen, bliver du mindet om de gode ting fra din dag.
  • Reflekter over de ting, du er taknemmelig for. Det kan være gode mennesker i dit liv, gode oplevelser både nu og i fortiden, god mad på bordet etc.
  • Find det gode i en negativ begivenhed fra din fortid. Det kan være, at du har lært noget fra det, som du bruger positivt i dag.

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".