Gulvtæppe eller trægulv? Valget er svært

Når man skal have indrettet hjemmet, og man skal afgøre om, hvad man skal belægge gulvet med, er der en del fordele og ulemper, der skal overvejes….

Mange har stået overfor valget i deres hjem, om de skal have trægulv eller gulvtæppe, og lige for tiden er der en tendens til, at trægulvet bliver valgt i langt de fleste tilfælde. Trægulvet har sin tydelige fordel ved, at det er uhyre let at holde sådan et rent i forhold til gulvtæppet, da man kan fjerne støvet og skidtet hurtigt med en støvsuger eller kost, og rensningen sker let med at bruge en moppe på gulvet. Gulvtæppet har dog ikke sin styrke i de rengøringsmæssige aspekter, men derimod i funktionaliteten. Et gulvtæppe er langt blødere at gå på end trægulvet, og hvis du har bare fødder er følelsen af materialet også langt dejligere at have, end trægulvet. Dette gør f.eks. et gulvtæppe oplagt til at have i soveværelset, hvor et koldt trægulv er et sandt helvede at sætte sine fødder på, når klokken er 3 om natten, og man lige skal op og tisse. Der er gulvtæppet langt mere behageligt pga. den varme, det kan tilføre fødderne, når man gnider dem henover tæppet.

Prismæssigt er der ikke den helt vilde forskel på de to forskellige gulvbelægninger, så dette bliver en faktor, der er værd at omtale for meget. Valget mellem gulvtæppet og trægulvet bliver på tre parametre: funktionaliteten, rengøringsvenligheden og æstetikken. Gulvtæppet vinder på funktionaliteten, trægulvet vinder på funktionaliteten, og så er der op til hver enkel, hvilken af de to, der vinder på æstetikken. Jeg synes i hvert fald selv, at en blanding af de to helt klart ville være at foretrække. Soveværelser og børneværelser kan med fordel betrækkes med gulvtæppet, så du ikke får det kolde gulv mod dig, når du står op, mens køkkenet er oplagt med trægulv eller måske et stengulv, så madresterne ikke bliver tværet ud i et gulvtæppe. Stuen er måske lidt sværere, da man fester og måske også spiser i stuen, så trægulvet ville være oplagt, men omvendt er der også hygge og falden i søvn på sofaen, så gulvtæppet kunne også komme på tale. Der er kun en ting at gøre: Tag stilling til det: Trægulv eller gulvtæppe!

Hvis du kunne lide denne artikel, kan du med fordel kigge ind på bloggen dahr som skriver om boligindretning og boligtilbehør.

About the author

Written by Kenneth

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".