En kort artikel om lækker mad

Madlavning er i dag et erhverv og dét, at være i stand til at lave lækker, veltilberedt mad, kan være med til at sikre dig uovertruffen medieårvågenhed og status i samfundet. Altså er det i dag muligt at skabe sig et navn og en karriere inden for madlavning og dét, at lave lækker mad.

Lad os f. eks tage den britiske kok og madkritikker, Gordon Ramsay, der er kendt for sin succes med at omvende fallitterede restauranter og hoteller og hjælpe dem på rette kurs via sin kendskab til mad samt madlavning. Et andet godt eksempel er endnu en brite, Jamie Oliver, der med sine mange kogebogsudgivelser, fjernsynsudsendelser og eget mærke indenfor køkkenudstyr har skabt sig et urørligt navn på den kulinariske scene.

 

Ej at forglemme er der ligeledes de famøse, franske michelinstjerner, der hvert år gives til verdens bedste restauranter verden over. I Danmark har vi været så heldig at have NOMA, en københavnsk restaurant der satser på friske, nordiske råvarer. Restauranten er det ypperste eksempel på lækker mad, som endda er nordisk, da netop NOMA på nuværende tidspunkt er verdens bedste restauration hvilket udtrykkes i deres fornemme gourmet-køkken på Nordatlantens Brygge, der har vundet sig bred, rosende international omtale i de seneste år.

 

Lækker mad er altså en forretning, trods det ikke nødvendigvis behøver at være kokkereret til kommercielle formål. God, veltilberedt mad kan ligeså godt kokkeres i hjemmet for familie og venner, som for hundrede vis af mennesker i hjertet af en summende storby, hvor madanmeldere og andre fine fornemmelser dagligt sætter sine fødder. Dog bærer begge dele dog den afgørende fællesnævner, at maden er kokkereret med tålmodighed og viden om de råvarer der anvendes, således at maden når sit fulde potentiale samt kærligheden dertil. Kærligheden er et af de mest essentielle og afgørende elementer for lækker, succesfuld mad da netop kærligheden for råvarene og disses egenskaber tillader os at søge nye grænser og afprøve nye tilberedningsmetoder på ellers ældre, velkendte opskrifter, som måske trænger til fornyelse. Det handler om at søge grænser, men at gøre det med måde således at vores kulinariske forståelse hele tiden udfordres og afprøves.

Du kan selv afholde måltider, hvor du laver lækker mad, og tjene penge på det. Dette kan du gøre på hjemmesiden www.friendfood.dk.

 

Igennem nysgerrighed, strøet med tålmodighed og krydret med let kærlighed til det friske køkken, skabes lækker mad i det moderne køkken, hvilket vi eksempelvis ser hos stjernekokke som Ramsay eller Oliver.

 

 

About the author

Written by Knaldhatten

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".