Bo i København

Det er bestemt noget af en opgave, jeg har fået af min arbejdsgiver i det næste års tid, hvor jeg om knap tre måneder skal udstationeres til firmaets afdeling i København som et led i min karriereplan. Min chef har foreslået, at jeg bruger noget af min fritid på at tage HD i afsætning på Handelshøjskolen, og gør jeg det, vil det få en gavnlig indflydelse på min gage, når året i København er overstået.

Og privat har jeg det egentlig fint med det, for min kæreste har et godt job her i Aarhus, hvor vi bor, og skal derfor selvfølgelig ikke flytte med til København i det år, så vi må nøjes med at kærester i weekender og ferier. Men så giver det mig jo også overskud af tid, som jeg lige så godt kan bruge på at supplere min uddannelse.

Nu er jeg gået på jagt efter et sted at bo i det år, jeg skal være i København, og jeg regner nok ikke med, at det bliver specielt let. Jeg har flere gange søgt på nettet efter udlejning af lejlighed i København, men indtil nu har jeg ikke fundet noget, der ligner det helt rigtige til mit behov. Men det fandt jeg så her: http://www.homeconnector.dk/

Heldigvis er der tid endnu, så der er ingen grund til at gå i panik. Jeg vil fortsætte min egen søgning nogle uger endnu, men finder jeg ikke frem til nogen, der vil udleje lejlighed i hovedstaden, må jeg nok krybe til korset og henvende mig til en professionel udlejer.

Jeg har konstateret, at der er en del hjemmesider, hvor folk kan annoncere med udlejning af bolig, men de fleste af dem, jeg har kigget nærmere på, er enten for store og dyre eller har en beliggenhed, der ikke passer ret godt med mit arbejde og studium i fritiden.

På en måde vil det nok være en fordel, hvis jeg kan finde frem til en, der vil fremleje lejlighed, for ved fremleje er der jo ofte tale om, at man lejer lejligheden møbleret, og selv om det ikke tiltaler mig specielt meget at skulle bo i en lejlighed med andre menneskers møbler, vil det jo også være lidt overdreven luksus, hvis jeg skal ud at købe nye møbler til en midlertidig bolig. Og de møbler, min kæreste og jeg har i vores lille rækkehus i udkanten af Aarhus, skal selvfølgelig blive stående i huset.

Min kæreste er ikke vildt begejstret for, at jeg skal flytte væk fra hende i så lang tid, men hun protesterer ikke, for hun kan selvfølgelig godt se, at det er en god chance for mig og vil få betydning for min erhvervsmæssige karriere.

Og økonomisk får vi ikke problemer med den dobbelte husførelse, for min arbejdsgiver har lovet at dække mine udgifter til bolig, ligesom jeg får et tilskud til transport mellem København og Aarhus i weekenderne. Jeg satser på at rejse med tog og så lade vores fælles bil blive hjemme hos min kæreste, men det kræver, at jeg finder en centralt beliggende bolig.

 

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".