Billige elektronik-produkter giver råd til mere

Den gennemsnitlige dansker bruger utrolig mange elektronikprodukter, og det er en udvikling som virkelig har taget fart på ganske får år. Elektronikken er generelt blevet billigere, men til gengæld skifter vi ud langt oftere, og der bruges derfor rigtig mange penge. Det er især stereo- og HiFi-produkter, TV-apparater, computere, tablets og mobiltelefoner, der driver toget. Udviklingen går så hurtigt, at apparaterne er forældede efter få år. Det gælder specielt computere, tablets og smartphones, som skal kunne håndtere strømmen af nye og mere krævende spil, programmer og apps.

Mange af os har en lidt nonchalant holdning til priser, og måske – for at sige det lige ud – en lidt umoden holdning i forhold til, hvor lang tid, der må gå, fra vi har taget beslutningen om at købe et nyt produkt, og til vi har det i hånden. De fleste ville kunne have råd til langt mere elektronik og bedre modeller, hvis indkøbene blev planlagt lidt bedre.

Afbetalingsordninger giver dig ikke billigt elektronik

Hvis du er fornuftig, køber du ikke din elektronik med lånte penge eller via afbetalingsordninger. Det giver dig ganske vist produktet i hånden her og nu, men du bliver bundet på hænder og fødder en lang periode frem, og har ikke frie hænder til at slå til, hvis det helt rigtige tilbud på billigt elektronik skulle dukke op. Det sker for eksempel jævnligt, at de store elektronikkæder eller butikker som Wupti kommer ud med slagtilbud, og så er der smadderærgerligt, hvis man ikke har mulighed for at slå til. Det er ganske enkelt snusfornuftigt at spare en smule op, og så altid have et ekstra beløb sat af til de gode tilbud.

Billig elektronik

Vær på forkant, både med økonomi og beslutninger

Som nævnt er det rigtig smart at spare op løbende, så der er råd til at slå til, når det rigtige tilbud kommer. Men det gælder også om at holde hovedet koldt og planlægge, hvad der reelt er behov for. For verden er jo fyldt med billigt elektronik, så din opsparing kan få ben at gå på med det samme, hvis det skal være.

Planlæg derfor i stedet i god tid, at du for eksempel får behov for at udskifte computeren eller TV’et i løbet af måske det næste års tid. Når beslutningen er taget, kan du med det samme begynde at lægge ekstra penge til side og holde øje med, om der skulle komme et særligt attraktivt tilbud. Du er i god tid, så fald ikke for fristelsen til at hoppe på de første og bedste tilbud. Der skal nok komme et slagtilbud, og det skal du være parat til at vente på.

Black friday kan eventuelt være dit fokus

Black friday er en ret ny ting i Danmark. Den sidste fredag i november – og kun denne ene dag – går de fleste butikker amok med slagtilbuddene, og det er særligt elektronikken, der er virkelig billig. Black friday er faktisk lidt af en gave til de fornuftige tilbudsjægere, for det gør det let at time og tilrettelægge. Du kan i god tid begynde at spare op, og du kan i god tid gøre op med dig selv, hvilke elektronikprodukter der står foran en opgradering dette år.

Når fredagen nærmer sig, kan du så i ro og mag gennemgå tilbudsaviserne fra de kæder og butikker, der kunne tænkes at have tilbud på computere, TV eller hvilket produkt du nu står og skal have anskaffet eller fornyet. Her skal du være opmærksom på, at der har været sager, hvor butikkerne har annonceret urigtige førpriser, for at gøre enkelte tilbud ekstra attraktive. Tjek altid selv op på, om den annoncerede besparelse er reel. Det er let at finde gamle priser fra andre butikker på google eller diverse prissammenligningstjenester.

Når du har gjort dit forarbejde, skal du sætte alt ind på at gå efter netop det tilbud, du har udset dig. Sid klar ved computeren elle stå klar i køen. Så skulle der være gode chancer for billigt elektronik.

 

About the author

Written by Dengladeanmelder

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".