Banjo for sjov

Hvis jeg siger banjo, tænker du sikkert på Freddy Fræk, hvis du er gammel nok til at huske ham. Eller måske på den helt eminente scene fra The Deliverence, som jeg viser dig et klip far lige om lidt.

Banjoen er et fabelagtigt instrument, der er mere vanskelig at tæmme, end de fleste tror, men når den tæmmes, er det bare helt specielt. Se bare dette klip:

Hvis ikke det klip giver dig lyst til at spille banjo, ved jeg snart ikke… Du kan købe banjoer på nettet til ret fordelagtige priser – for eksempel hos Danguitar.dk, der har et godt udvalg af billige og gode banjoer. Læs mere her.

Banjoen er i familie med guitaren derhen, at det er et strengeinstrument – men spillemæssigt er der meget stor forskel på de to musikinstrumenter.

Banjo fra danguitar.dk

Det er faktisk et ret sejt instrument, og jeg ved fra flere, der spiller banjo, at det er ved at blive ganske populært igen. Det samme er faktisk tilfældet med den navnkundige basguitar (mere info her), som jo er rygraden i snart sagt al moderne musik og specielt rock.

Bas har ofte haft en lidt tilbagetrukket rolle sådan rent popularitetsmæssigt, men det er egentlig forkert, for uden en heftig bas, er der ikke meget punch i et stykke rockmusik.

Spiller du selv nogen musikinstrumenter? Hvilke og hvorfor?

About the author

Written by Birger

Birger skriver og det kniber at følge med, men ordet er hans, og han bruger det.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".