Alsidig låsesmed i København

De fleste har en ret vag fornemmelse af, hvad en låsesmed egentlig laver, og standardantagelsen er nok, at det hovedsageligt handler om låse og nøgler. Det er bestemt også en del af låsesmedens arbejde, men i praksis en meget lille del.

Det gælder også for Mejlshede låsesmed i København, der de sidste 50 år har haft base på Østerbrogade 120-122, 2100 København Ø. Som en af Københavns største låsesmede varetager de hver dag et hav af forskelligartede sikringsopgaver i byen, og som vi skal se, handler det om meget andet end låse og nøgler.

Veluddannede og meget alsidige låsesmede

Historisk set har låsesmeden først og fremmest beskæftiget sig med mekaniske låse og nøgler, men i dag burde man måske snarer kalde disse håndværkere for sikringspersonel, for sikring er langt mere dækkende for opgaverne i dag.

At blive moderne låsesmed kræver først og fremmest en fire-årig uddannelse, hvilket faktisk er lige så lang tid, som det tager at blive diplomingeniør eller lignende. Under uddannelsen arbejdes der ikke blot med låse, men med sikringsudstyr i meget bred forstand, lige fra automatiske dørlukkere til avancerede elektroniske adgangskontrolsystemer, der styres via computere. Arbejdsområdet er så stort, at låsesmedene også efter endt uddannelse løbende er nødt til at deltage i kurser og efteruddannelse, fordi der hele tiden kommer nye og mere avancerede sikkerhedsprodukter på lager.

Københavnsk låsesmed

Pengeskabe hører også ind under låsesmedens fagområde

Har du brug for et pengeskab, kan Mejlshede låsesmed i København sagtens hjælpe dig med råd og vejledning. Er der tale om et mindre pengeskab, fås de i forskellige diskrete udgaver, som også sagtens kan indbygges i vægge eller skabe. Det er det oplagte valg til de fleste privatkunder. I erhvervslivet kan man ofte have brug for at opbevare større mængder af værdier, og her kan et stort pengeskab til gulvmontage være en mulighed. Fordelen er her desuden, at skabet typisk er så tungt, at det ikke uden videre lader sig flytte.

Et pengeskab virker normalt også brandsikrende, og man kan få skabe, der er specielt optimerede til dette. Værdier behøver nemlig blot være penge og smykker, men kan også være vigtige dokumenter og kontrakter, som skal bevares for enhver pris.

Ny dørtelefon? Låsesmeden kan hjælpe

Dørtelefoner er blevet meget udbredte, ikke mindst i København og andre større byer, hvor etagebyggerierne dominerer. Her er der ofte lås på yderdøren til opgangen, og bor man på femte sal, tager det sin tid, før man kan nå ned og låse op, hvis en gæst ringer på. De mest almindelige dørtelefoner fungerer som et lille samtaleanlæg med en ”buzzer-knap”, så man direkte fra lejligheden kan fjernbetjene hoveddøren.

I dag fås dog en række mere avancerede dørtelefoner, hvor man via et kamera direkte kan se både den, der gerne vil ind samt omgivelserne. Det kan øge trygheden for mange, og låsesmeden kan både rådgive om valget og hjælpe med opsætningen.

Lad låsesmeden gennemgå din ejendom

Det er forholdsvis billigt at få låsesmeden til at gennemgå en ejendom og vurdere sikkerheden. Der findes mange ældre bygninger i København, og her kan udskiftning af låse og sikring af vinduer ofte øge sikkerheden betragteligt. Låsesmeden kan også hjælpe med at vurdere, om der kan være behov for opsætning af videoovervågning eller alarmer, og i givet fald være behjælpelig med opsætning og indkøring.

About the author

Written by Dengladeanmelder

Currently there is no additional info about this author.

Comment on this post

No Widgets Added Yet

Please add them in the WordPress admin page under Appearance → Widgets. The widget section is "Blog Widgets".